Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ

Στις 30 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της Σερβικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ.
Στη Συνέλευση, αποφασίστηκε η δομή του πρωταθλήματος του 2014 και το διεθνές πρόγραμμα.
Φέτος σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ μελών, καθώς μαζί με τις πέντε ομάδες της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας 23 ομάδες.
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, είχε πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών της Σερβικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ.
Συμμετείχαν 15 μέλη – σύλλογοι της Ομοσπονδίας.
Η έκθεση εργασίας για το 2013 αξιολογήθηκε ως πολύ επιτυχημένη, όπως και η οικονομική έκθεση για το προηγούμενο έτος, η οποία είχε απολογισμό – ρεκόρ $ 7.000.000. 
Το πρόγραμμα εργασίας για το τρέχον έτος είναι ακόμη πιο φιλόδοξο: Περισσότερες ομάδες θα συμμετάσχουν στις εγχώριες διοργανώσεις (από 17 πέρυσι).
Η Εθνική Ομάδα θα αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, τις εθνικές της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ιταλίας.
Επίσης τον Οκτώβριο, θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι, το πρώτο Βαλκανικό Κύπελλο 13παικτών, με την συμμετοχή της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της «προσκεκλημένης» Ουγγαρίας.

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης ήταν ομόφωνες και παρείχαν απόλυτη στήριξη στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρέντραγκ Πάντιτς (στη μέση της φωτογραφίας)
Νωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, είχε ανακοινωθεί η συμφωνία συνεργασίας με το Αθλητικό Πανεπιστήμιο.
Το Αθλητικό Πανεπιστήμιο (FOS), άρχισε στο Νέο Βελιγράδι την επαγγελματική εκπαίδευση για το επάγγελμα του διευθυντή αθλητικής  λειτουργίας για το Ράγκμπυ Λιγκ.  Κάθε σύλλογος θα πρέπει να έχει φέτος τουλάχιστον ένα προπονητή με αυτόν τον τίτλο. Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν γενικές και εξειδικευμένες γνώσεις προς εμπειρικούς προπονητές και οι προπονητές που παρακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει ένα πανεπιστήμιο ή κολέγιο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και άτομα που έχουν περάσει μέρος της γενικής επαγγελματικής κατάρτισης από άλλο χώρο του αθλητισμού θα μπορούν να αναγνωρίσουν και αυτή τους την ειδικότητα.

Η Σερβική Ομοσπονδία Ράγκμπι Λιγκ, είναι από τους λίγους αθλητικούς φορείς με μια πρώτη γενιά προπονητών που βρίσκονται στην επαγγελματική κατάρτιση.
Το πρόγραμμα καλύπτεται από την τακτική χρηματοδότηση του προγράμματος από το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού (MYS) της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, εκπροσώπησε το FOS η πρύτανης Δρ Ivanka Gajic και την Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ, ο γενικός γραμματέας Γιόβαν Βουγιόσεβιτς.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Τμήματος Στρατιωτικού Αθλητισμού της Στρατιωτικής Ακαδημίας, με την οποία η Σερβική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ έχει άριστη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου