Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΩΣ «ΕΛΛΑΔΑ»

Από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής της εκλεγμένης διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ και διάλυσης της ΕΟΡΛ, οργανώνεται ψευδοπρωτάθλημα και πλαστή «Εθνική Ομάδα». Κάποιοι μάλιστα, ψευδολογούσαν λέγοντας πως αυτή η «Εθνική» θα έπαιζε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις.
Τον Οκτώβριο του 2015, οι συνεργάτες και υποστηρικτές της εκτός Ε.Ο.Ρ.Λ. δραστηριότητας, προσπάθησαν να παίξουν ως «Ελλάδα» στο διεθνές τουρνουά «Καμπραμάτα 9’ς» στην Αυστραλία.
Με παρέμβαση όμως της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ (RLEF), αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και δεν επετράπη σε όσους ήθελαν να παρουσιάσουν πως δήθεν εκπροσωπούν το Ελληνικό Ράγκμπυ Λιγκ, να το πράξουν.
Στο εν λόγω τουρνουά, συμμετείχε μια ομάδα με τον τίτλο «Ελληνοαυστραλοί».
Το γεγονός πως η Ε.Ο.Ρ.Λ. δεν επέλεξε να σύρει στα δικαστήρια τους πολέμιούς της και τους σφετεριστές του ονόματος του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ, αλλά και όσους διαρκώς ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού ράγκμπυ λιγκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδυναμία.

Διαβεβαιώνουμε όμως πως δεν πρόκειται για αδυναμία, αλλά για επιλογή ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχίσουμε ανεμπόδιστα την ανάπτυξη του σπουδαίου αθλήματός μας, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου