Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΤΗΣ Ε.Ο.ΜΟ.Π. / TWENTY FIVE NEW RUGBY LEAGUE REFEREES IN THESSALONIKI


Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η σχολή διαιτησίας ράγκμπυ λιγκ που διοργάνωσε η Ε.Ο.Μο.Π..
Η Τεχνική Επιτροπή Ράγκμπυ Λιγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, διοργάνωσε το πρώτο μέρος (πρακτικό) της σχολής διαιτησίας στις 23 Οκτωβρίου στο βοηθητικό γήπεδο του Καυταντζογλείου Σταδίου και στις 11/12 διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Καυταντζογλείου, το δεύτερο (θεωρητικό) μέρος.
Οι εικοσιπέντε εκπαιδευόμενοι από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, παρακολούθησαν μαθήματα σχετικά με τους κανονισμούς, την ψυχολογία του διαιτητή, τα απαραίτητα στοιχεία φυσικής παρουσίας, προσωπικότητας και γνώσης του αντικειμένου, τη φυσική κατάσταση και προετοιμασία κλπ.
Η Σχολή Διαιτησίας ολοκληρώθηκε με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία.
Στους εκπαιδευόμενους, δόθηκε φάκελος με το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό και έντυπα της σχολής.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, απονεμήθηκε στους επιτυχόντες πτυχίο Διαιτητή Β’ κατηγορίας· το πρώτο επίσημο και αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος πτυχίο διαιτητή ράγκμπυ λιγκ.
Στη Σχολή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών Σωματείων καθώς και της διοίκησης του Καυταντζογλείου, τη συμβολή των οποίων εξήρε ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ε.Ο.Μο.Π. και στην Τοπική Επιτροπή της στην Θεσσαλονίκη για την άψογη διοργάνωση και τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι νέοι διαιτητές θα συμβάλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στη βόρεια Ελλάδα.




1 σχόλιο: