Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ


Η μετάβαση της Εθνικής Ελλάδας στην Ιταλία και ο αγώνας στην Λ’Ακουίλα την 12η Μαρτίου 2017, δημιούργησε ενθουσιασμό σε πολλές χώρες του κόσμου. Τώρα πια, δεν υπάρχουν αδιέξοδα στο διεθνές ράγκμπυ λιγκ….
Στην έδρα της Περιφερειακής διοίκησης του Αμπρούτζο, παρατέθηκε επίσημο δείπνο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική Αθλητική Ένωση και φυσικά την Ιταλική Ομοσπονδία Ράγκμπυ Λιγκ.
Οι οικοδεσπότες, υπήρξαν αντάξιοι της μεσογειακής φιλοξενίας και πέρα από τα υπόλοιπα, απένειμαν και σχετικά αναμνηστικά.
Οι εκπρόσωποι της LAquila Polisportiva απένειμαν αναμνηστικό της επίσκεψης στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, Παναγιώτη Καρεφίλη. Οι εκπρόσωποι της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ράγκμπυ Λιγκ, απένειμαν στην Εθνική Ελλάδας την εμφάνιση του αγώνα και τις παραδοσιακές γραβάτες της LIRFL.
Ο Πρόεδρος Τζιανλουίτζι Τζεντίλε εξήρε την Εθνική Ελλάδας και τα στελέχη της Ε.Ο.Μο.Π. για τις προσπάθειές τους και μοιράστηκε την ίδια αγωνία με τους Έλληνες για την ανάπτυξη του αθλήματος. «Έχουμε δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις από αυτούς που δεν θέλουν την τοπική ανάπτυξη» ανέφερε «και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ενώνει».
Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Μο.Π. και του Ελληνικού Ράγκμπυ Λιγκ, Τάσος Πανταζίδης, τόνισε πως οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και επεσήμανε πως: «Δεν είναι συμπτωματικό που το πρώτο διεθνές παιχνίδι της νέας εποχής, διεξάγεται στη Λ’Ακουίλα. Υπάρχει ένας εξαίρετος συμβολισμός: Η Λ’Ακουίλα είναι μια πόλη που με αγάπη την ανοικοδομούν οι κάτοικοί της μετά τον καταστροφή. Παρομοίως, αυτός ο αγώνας που διεξήχθη μεταξύ των ομάδων μας, είναι η απαρχή της ανοικοδόμησης του αθλήματος που τόσο αγαπάμε όλοι μας».
Ειδικά η αναφορά στην ανοικοδόμηση, ενθουσίασε τους Ιταλούς που συνόδεψαν με θερμά χειροκροτήματα.
Ο Τάσος Πανταζίδης συνέχισε θυμίζοντας την καταγωγή του αθλήματος από τη Μεσόγειο. «Ο επίσκυρος στην αρχαία Ελλάδα, το χάρπαστουμ στην αρχαία Ρώμη και το κάλτσιο Φιορεντίνο στον Μεσαίωνα, είναι οι απαρχές του ράγκμπυ λιγκ, του δικού μας αθλήματος. Εδώ γεννήθηκε και εδώ ξαναγεννιέται».
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, απένειμε αναμνηστικές μπλούζες και καπέλα του Ελληνικού Ράγκμπυ Λιγκ στους Ιταλούς εκπροσώπους του αθλήματος και ειδικά αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές Ιταλούς και Έλληνες, τους προπονητές τους, τους διαιτητές και όλους τους παράγοντες που παραβρέθηκαν. Όλοι, ενθουσιασμένοι έκλεισαν τη βραδιά με καλό φαγητό και τοπικό κρασί που έφτιαξε φιλίες και δυνάμωσε τις αναμνήσεις.

Τα καλύτερα έρχονται.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου